Category Archives: Uncategorized

ADHD Awareness 2017

Tema för årets ADHD Awareness Month är:

“Knowing is Better: ADHD Across the Lifespan.”

1-31 oktober 2017

Idag är det söndagen den 1 oktober och den internationella ADHD Awareness månaden har startat och pågår under hela oktober.

Håll utkik efter intressanta och aktuella artiklar på Facebook och dela gärna för att bidra till att sprida information för att öka kunskapen om ADHD.

 

ADHD Awareness 2016

Idag är det söndagen den 2 oktober och  den internationella ADHD Awareness månaden har startat och pågår under hela oktober.

Nu  finns  det en lista på aktiviteter som kommer att arrangeras och genomförs tillsammans med sponsorer.

Här hittar du mer information:

kalender-oktober-2016

Måla din ADHD

Ifjol genomförde vi ett lyckat “Måla din ADHD” tema och nu är det dags att åter igen samlas runt sprakande färger, tidningar och annat härligt material för att måla din ADHD.

Söndagen den 25 oktober kl.12.00-16.00 är du hjärtligt välkommen att måla tillsammans med oss. Det är begränsat antal platser och först till kvarn som gäller.

Måla din ADHD genomförs i samarbete med Symbols for Success

Mer information finns här: Måla din ADHD

IMG_7391

 

ADHD Awareness 2015

Idag är det torsdagen den 1 oktober och  den internationella ADHD Awareness månaden startar  som pågår under hela oktober.

Nu  finns  det en lista på aktiviteter som kommer att arrangeras och genomförs tillsammans med sponsorer.

Här hittar du mer information:

IMG_4778

ADHD Awareness 2014

Nu är oktober månads ADHD Awareness för 2014 slut. Ett stort TACK till alla som har läst min och Charlotte Hjorths bok “ADHDs många ansikten” som vi skrev inför oktober månads ADHD Awareness i år. Vi har fått en fantastisk återkoppling på e-boken och förfrågningar om kunna köpa den. Den har lästs online av mer än 17 000 personer över hela världen och den kommer snart att finnas till försäljning.

Klicka på bilden för att läsa e-boken!

ADHDs många ansikten

Förutom e-boken så har det erbjudits gratis coaching, samtal och rådgivning. Under en kreativ söndag skapades det  målningar och kollage på temat Måla din ADHD med deltagare från 12-55 år. Klicka på bilden så får du se resten av de skapelser som gjordes under söndagen.

IMG_7403

Ett stort tack till alla sponsorer som gjorde det möjligt  att genomföra alla dessa aktiviteter!

Vi ses nästa år igen och hör av er om ni har några förslag på aktiviteter som vi kan anordna. Skicka e-post till chris@strength2grow.se.

Chris Bysell Hamrin
www.Strength2Grow.se
Huvudsponsor

 

Hemlin & Gordin

Det finns säkert många som kan spegla sig själva i Håkan och Jacobs berättelser om sina liv. Att vända motgångar till framgångar. Att äntligen förstå orsaken till sina problem. Att en diagnos kan förändra. Att dela med sig av sin erfarenhet och sprida kunskap.

Håkan HemlinJacob Gordin

Läs mer om Håkan och Jacob genom att klicka på bilden.

hemlin-gordin-sjunger

Måla din ADHD

Idag har det skapats målningar och kollage med temat “Måla din ADHD” med ett stort engagemang och fokus av alla deltagare. Ett stort TACK till alla som kom och visade nya perspektiv av ADHD. Här är några av bilderna som skapades.
/Chris & Elena

IMG_7389IMG_7390IMG_7391IMG_7392IMG_7395IMG_7393IMG_7388IMG_7401IMG_7397  IMG_7398 IMG_7399 IMG_7400    IMG_7404IMG_7403

Är ADHD mediciner farliga?

Det är en fråga som vi ofta ställer oss som föräldrar när vi ger våra barn mediciner.

Klicka på bilden så hittar du en artikel från ADDitude som beskriver vilken forskning som har gjorts för långsiktig användning.

Medicin

Fördelen med ADHD

Caroline skriver i sin blogg att “Fördelen med ADHD är ju att man inte låter sig begränsas av sina begränsningar”. Hon är en av de kända svenskar som finns med i e-boken ADHDs många ansikten.

Klicka på bilden för att läsa mer om Caroline Giertz i hennes egen blogg.

Caroline Giertz_new

Att se olika perspektiv

Det kan vara en utmaning för många att kunna se olika perspektiv.

Det krävs att du känner till och förstår att vi har alla olika bilder och perspektiv på det som händer och sker. Därefter kan  du öppna upp dörren och nyfiket upptäcka nya perspektiv.

Perspectives